vrijdag 25 mei 2007

Grmmpphhhh

Ik ben deze week gestart met solliciteren.
Zucht.
Hele diepe zucht.

Ik heb niet veel anders gehoord dan 'geen relevante ervaring' of 'de relevante ervaring is van veeeeel te lang geleden'. Dan spreken ze over 3 jaar.
Ik kan 4 talen, haal meer dan 90% op hun computertestjes (hoera voor de cursussen van de VDAB!), maar ben zelfs met moeite geschikt voor een uitvoerende job, want ik heb 3 jaar niks gedaan?!?

Vandaag bij een interimkantoor geweest, gespecialiseerd in administratief werk.
Misschien, eventueel, als ze heeeel veel moeite zou doen, mag ik op gesprek om drie dagen per week gegevens van sollicitanten in een specifiek softwareprogramma in te geven, maar ze kan niet beloven dat ik daarvoor in aanmerking kom?
Maturiteit, zelfstandig kunnen werken en beslissingen nemen tellen blijkbaar niet als je niet genoeg aanslagen per minuut haalt op de dactylotest. Terwijl ik geen job wil, waar ik hele dagen moet typen.

Maar allé, zij heeft al de moeite gedaan om mij op gesprek te laten komen. De andere kantoren leggen mijn CV onmiddellijk bij de papierversnipperaar.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

kga niet pretenderen altijd succes te hebben gehad, maar op vlak van solliciteren of jobs zoeken vind ik mezelf wel vrij ervaren ;-).

Is het zo erg dan? Schandaal!
Niet afgeven, u vastbijten in de soort job die je graag wil, en desnoods je CV persoonlijk van bij die versnipperaar halen.
En een meer subtiele aanpak: die drie jaar "niksdoen" (ha! as if!) een beetje opluisteren op je cv in plaats van blanco te laten of met een zinnetje samen te vatten...

Sabine zei

@Cindy: Ik heb die drie jaar helemaal niet als 'niksdoen' neergeschreven. Nog meer 'opluisteren' wordt heel moeilijk...

Sandrissimo zei

Als ik zou kunnen koken zoals jij, zou ik niet in een duf kantoor willen gaan zitten hoor! Gewoon traiteur worden, kan je van thuis uit doen en ik neem aan dat je dat toch graag doet?

kastelke zei

Sabine, voor een interimkantoor heb je dikwijls je leeftijd al tegen. Zij hebben meestal uitvoerende jobs, en daar kunnen ze ook iemand van 23 jaar voor nemen, die kost minder.

tip: sluit je aan bij de jobclub van de VDAB!

ilse zei

Schandalig toch. Flexibiliteit, zelfstandigheid etc. telt allemaal niet meer mee tegenwoordig?
Ben benieuwd wat het zal zijn op het gesprek.

Anoniem zei

Jaaaa, je moet heeeeel veel geduld hebben, vrees ik. Drie jaar uit de running... (ik ben 7j geleden gestopt met werken...) 't Zal niet gemakkelijk worden, maar ik ben er zeker van dat je het uiteindelijk zal halen. Blijven volhouden, 't is deprimerend, maar de aanhouder wint...

En inderdaad, wil je niets gaan doen met je kookkunst? Zelfstandig kan je toch ook altijd aan de slag...

Ik hou vooral van spontaan solliciteren. Niet afgaan op advertenties, maar zelf grote bedrijven aanschrijven (Banken hebben bv. ook altijd commerciele mensen nodig, ik spreek uit ervaring, want ik heb jaren nieuwkomers in de banksector opgeleid...)

Veel doorzettingsvermogen toegewenst!

Groetjes,

Anoniem zei

Ik blijf het zeggen, bij ons zoeken ze mensen en je moet er niks voor kunnen, daar ben ik het bewijs van.... Het is natuurlijk wel een stresserende pokkejob ;) Ik zou me niet echt zorgen maken je zal wel een job vinden. Maar ik vrees dat je vooraleer je de job hebt die je wil, eerst een paar pokkejobs door moet om die "o zo belangrjke" ervaring op te doen. Maar het grote voordeel aan interim is dat het eindig is.

Sabine zei

@Sandrissimo: zelfstandig ben ik al 8 jaar geweest en dat zie ik me echt niet nog een keer te doen. Bovendien is een zelfstandig statuut niet zo ideaal voor iemand die al gezondheidsproblemen heeft

@Kastelke: je zou nog verschieten van hoeveel bediendenjobs tegenwoordig via interim gaan en echt niet alleen de uitvoerende. Zelfs toen ik drie jaar geleden bij Randstad werkte was dat al zo en ik heb de indruk dat het nog no meer zo gaat. Op de site van de VDAB wordt bij driekwart van de jobs naar een interimkantoor verwezen, net als op Monster, Stepstone enz.

Anoniem zei

Oef, kan me helemaal voorstellen dat dit ff een bittere pil is. 3 jr niet gewerkte, maar toch wel internationale ervaring opgedaan, met de nodige sociale vaardigheden. Vol blijven houden wil ik dan maar zeggen, er moet toch 1 bedrijf zijn, die zien wat voor "goudhaantje"je bent. !!!