maandag 16 april 2007

Show

De kinderen geven in mei een show met de club waarbij ze dansen.

Dit valt net op de avond voor de communie en vermits hij dan toch in België is, heeft hij aan hen beloofd dat hij zou komen kijken.
Omdat ik straks de ticketten moet gaan kopen (en omdat ik niet aan mijn ontgoochelde dochters wil uitleggen waarom hij niet komt), heb ik hem maar een mailtje gestuurd met de vraag of ik er voor hem ook één moet bezorgen.

Ja dus, maar meneer wil wel apart zitten.

Ik vraag mij toch af hoe lang hij dat kinderachtige gedrag gaat volhouden. Voor zover ik mij herinner, ben ik wel degene die zonder discussie aan de deur gezet is. In mijn leefwereld zou dit willen zeggen dat hij moeite moet doen en ik kwaad mag zijn. Hij leeft duidelijk ergens anders.

Mijn jongste heeft hem gisteren gevraagd of hij toch ook naar ons huis komt op haar communie en niet alleen naar de kerk. Hij heeft maar weer een keer zijn standaard-antwoord 'Dat zullen we dan wel zien' boven gehaald.

Ik heb er genoeg van dat alle moeite van mijn kant moet komen en hij gewoon de verongelijkte vent kan spelen, terwijl ik altijd de goei en vriendelijke moet zijn. Ik heb geen flauw idee wat zijn probleem is, maar heb zo het gevoel dat hij en/of super-veel-beter-dan-mij-lief écht wel denken dat ik hem nog terug zou willen. Zijn ego kennende, verwondert mij dat absoluut niet. Ze kunnen zich waarschijnlijk niet voorstellen dat ik mij zo gewoon mogelijk probeer te gedragen voor mijn kinderen, terwijl ik hem ook het liefst van al naar de maan zou sjotten en nooit meer terug zien.

Misschien moet ik maar een lijstje opstellen van alle komende feesten en kunnen we ze 'eerlijk verdelen'. Ik krijg de verjaardagen. Hij krijgt de trouwfeesten (die er volgens de kinderen nu toch niet komen). De shows en dergelijke zullen we elk om beurten doen (maar gezien hij toch geen tijd zal hebben, krijg ik ze binnenkort allemaal...)

Of misschien koop ik straks maar gewoon een kaartje voor de allerlaatste rij op het bovenste balkon...

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Bestaat er niet zo iets als een "quarantaine" zone, voor ambetante ex-en ??? Of koop gewoon een kaartje voor een totaal andere show, hij is blijkbaar toch zo erg met zichzelf bezig, zou hij het verschil merken ?? Pffft, zelf aanwezig zijn en fier als een gieter, en de rest ? F*** them !! Heb ondertussen kleding gevonden ... daar zijn we ook weeral vanaf. Nu nog schoenen .. hahaha

ilse zei

Daar zou ik me ook blauw aan ergeren. Van pretentie gesproken...
Ik denk niet dat hij beseft welk voorbeeld hij aan zijn kinderen aan het geven is.

Anoniem zei

Zou je hem niet eens de link van deze blog doorgeven? Dan weet hij alvast meteen dat je hem NIET meer terug wil ;-)

Groetjes,

Anoniem zei

Hey Sabine, ik denk gewoon dat het een "scheiterd"is, is bang voor de confrontatie. En als je dat niet eerlijk durft toe te geven ga je je gedragen als een "arrogante bal ". Als ie respect voor je kinderen heeft, gaat ie gewoon naast je zitten, en gedraagt ie zich. En komt ie ook gewoon bij jullie thuis voor de communie. Is toch een heel belangrijk moment in het leven van je kind. Ik zou hem er gewoon mee confronteren...erger dan nu kan hij zich toch al niet gedragen !!! (dus be proud...hij ....doet in het de broek voor je ..hahaha)

kastelke zei

Dat van die show zou ik me niet aantrekken, voor de kinderen is het het belangrijkste dat hij komt, ook al zit hij niet naast mama. En misschien, als er nog wat meer tijd over gaat, gaat hij zich meer op zijn gemak voelen in jouw buurt, en zal hij wel in staat zijn om naast jou te gaan zitten zonder zich heel erg ongemakkelijk te voelen.
En dat van het communiefeest... Ik begrijp wel dat de kinderen hem daar willen, in jouw huis, maar ik denk dat hij zich héél erg schuldig voelt tegenover jou, en dat hij dus daarom liever niet in jouw huis komt.
Je ziet dat wel vaker bij echtscheidingen. En dikwijls zie je de 'verhoudingen' terug 'normaliseren' zodra beide ex-partners een nieuwe partner hebben. Schuldgevoel is dan weg, ze zien je dan terug van het leven genieten.
Trek het je in ieder geval maar niet te erg aan, Sabine. En hopelijk gaat hij er echt zijn voor de kinderen tijdens de show en het feest.

Anoniem zei

Kastelke, ik begrijp precies wat je bedoelt (en is waar), maar is het dan niet volwassen en fair van hem om dat dan ook gewoon toe te geven, en zelf aan de kinderen uit te leggen (het zijn ook zijn kinderen, en ze zijn slimmer dan je denkt). En niet Sabine...de hete aardappels uit het vuur te laten halen, door tegen zijn kinderen te zeggen...we zullen wel zien...en zij dan degene is die het die dag moet "goedpraten"en ze troosten. Je blijft een verantwoording naar je kinderen houden...en als je het begripvol in hun taal uitlegt..snappen ze het best denk ik ????????

Anoniem zei

hihi en dan vooral een plaats achter een kolom of pilaar.

kastelke zei

@Ellie: je hebt volkomen gelijk. Maar het is een man. ;-)
(er zijn uitzonderlijke exemplaren van dat ras, die een waar 'vader'-gen hebben, maar bij de meeste ontbreekt dat)