zaterdag 17 februari 2007

Er zijn ook Belgen die het kunnen!

De kinderen hebben gisteren hun eerste rapport gekregen op de nieuwe school en ik was meer dan aangenaam verrast.

Wel punten van toetsen, maar geen klasgemiddelde of 'rangschikking' van de kinderen en geen totaalpercentage, enkel een leidraad van 'gewenste' punten bij elke toets. Die geven aan wat je kind zou moeten behalen om vlot naar het volgende lesdeel te kunnen overgaan. Zo kan je als ouder onmiddellijk zien of er bij bepaalde leerstof problemen zijn, wat onaangename verrassingen aan het eind van het schooljaar vermijdt.

De leerkracht heeft net als bij de Amerikaanse rapporten een stukje geschreven over wat ze nu juist allemaal geleerd hebben in de klas, wat er nog aan bod komt en een korte beoordeling van het kind.
Maar het meest opvallend was de positieve toon van beide rapporten, echt bijna op zijn Amerikaans. Zelfs de directeur heeft er commentaar op geschreven. Over hoe goed ze zich op school hebben aangepast en hoe hij daar zeer blij mee is.

Deze rapporten lijken een mengeling van de Amerikaanse versie en de 'oude' Belgische methode. Wel punten maar op een manier dat je er iets aan hebt én uitgebreide, positieve commentaar zonder in de superlatieven te gaan zoals de Amerikanen doen.

De school heeft de rapporten blijkbaar nog maar recent aangepast, omdat ze dit echt nodig vonden. Ik ben in ieder geval super tevreden en kan alleen hopen dat dit in de meederheid van de Vlaamse scholen zo wordt gedaan.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

En nu de rapporten maar mee naar "Pa"kan die schuiven met zijn centen ;)
Gefeliciteerd, je kan trots zijn op je meiden !!!

Anoniem zei

Toch wel leuk als je kan lezen dat ze het goed doen op school!

En goed dat de school meer aan positieve feedback doet!

Groetjes,

Hilde
www.verenigdestaten.info