donderdag 7 juni 2007

Buren

Samen met mijn ook-nieuw-in-de-straat-buren heb ik volgende week zondag een soort receptie gepland. We hadden bij alle 'naaste' buren een uitnodiging in de bus gestoken. 'Naaste' zijnde tot een drietal huizen naast ons. Vermits we op een hoek wonen, kwamen we zo aan een tiental uitgenodigde families uit twee verschillende straten.

De reacties tot nu toe waren zeer positief.

Tot gisteren H (papa van buurmeisje-dat-hier-al-bijna-woont) aan mijn deur stond met de subtiele vraag wie er eigenlijk allemaal uitgenodigd was??
Blijkt dat één van de buren die net geen kaartje gekregen heeft in Jambers-stijl op onderzoek is naar wie, wat en waarom??? Hij is bij H. gaan aanbellen 'Of zij uitgenodigd zijn??? Want wij niet en die ook niet en die wel!' 's Avonds hebben ze H's betere wederhelft er ook al op aangesproken.
Zij zijn het doelwit, omdat iedereen ziet dat ik daar regelmatig over de vloer kom. (Hoera voor mijn netwerk, nu zijn we tenminste verwittigd.)

Iets dat begonnen is als een idee om een beetje kennis te maken en positief over te komen bij onze buren, heeft ons al bijna op de 'zwarte lijst' van de straat gezet. We gaan in elk geval over de tong ;-)

Ofwel gaan we nog 6 extra uitnodigingen uitdelen, waarbij ze dan wel weten dat ze die pas achteraf gekregen hebben, met de kans dat de andere kant van de straat ook in opstand komt en we straks een heel straatfeest aan ons been hebben, of niemand extra uitnodigen, waardoor we dan als wel heel onsympathieke mensen overkomen.
Between a rock and a hard place....

Wordt in ieder geval vervolgd.

5 opmerkingen:

Annelica zei

Oh hemel, dan wil je al eens iets goeds doen en dan krijg die reactie... Moeilijk!

@nn zei

Zelfs als je extra uitnodigingen gaat ronddelen zullen er nog zijn die zich buiten gesloten voelen. Ik zou het gewoon zeggen dat je voorlopig de mensen die je al beter kende wilde uitnodigen en niet verder had nagedacht, en stel voor of ze soms zin hebben om een echt burenfeest te organiseren voor later in de zomervakantie? Kan nog eens tof zijn en dan helpt iedereen mee die geinteresseerd is.

Anoniem zei

Wat een kelinburgerlijkheid. Ja, sommige mensen hebben écht niets anders om handen ..... zou ik me echter niks van aantrekken.

Sandrissimo zei

Zeg, jij mag toch zelf beslissen wie je uitnodigt? Wat een opdringerige mensen zeg!

Sabine zei

@Ann: het stomme is dat er een straatfeest gepland is, eind deze maand... Maar daar gaan de meesten blijkbaar niet naartoe.
De reden dat wij toch enkele buren hadden uitgenodigd is, omdat we door op een hoek te wonen ook buren hebben in een andere straat. En die zijn niet uitgenodigd voor het straatfeest.
Kan je nog volgen???