dinsdag 5 december 2006

Ikea

We komen uit een zeer groot huis en gaan naar een, naar Belgische normen, gemiddeld huis.

Probleem is dat er dus voor veel van de spullen geen plaats is en ik op zoek moet naar andere opbergmogelijkheden. Verder moeten er een hele hoop lampen komen en gordijnenroedes. De gordijnen zelf kan ik wel opnieuw gebruiken en we hebben er zo veel dat ik nu zelfs met de helft daarvan toekom ;-)

Dus zijn we vandaag naar Ikea geweest. En ik moet toegeven dat ik het nog leuk vond ook. Voor velen blijkt dit een verschrikking te zijn, maar ik doe niets liever dan daar op mijn gemak rondsnuisteren en alles bekijken. Zeker op een weekdag als het relatief rustig is en vooral na 15h dan, als iedereen weg moet om de kinderen op te halen.

Wat me wel opviel is hoe de jaren 70 echt nog meer terugkomen. In de woonkamers zie je vooral hele wandmeubels staan, liefst in het wit... Ik zag zo de kast van toen ik vroeger klein was, maar weet toch niet of ik dat zo zie zitten.

Resultaat: ik weet welke kast ik in de gang zal zetten, heb het systeem om van de berging boven een dressing te maken gevonden, weet welke gordijnenstangen ik wil (nu nog de ramen meten) en heb al wat meer ideeën voor de smalle keuken.
En ik heb me kunnen inhouden om kaders en vazen en andere spullen te kopen.... maar dat komt de volgende keer dan wel...

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Zalig, he, zo snuisteren? T is als een tekening maken op een blanco vel: nieuw huis, plenty of possibilities! Enkel ideetjes opgedaan dus, wanneer wordt het koopdag?
PS je was dus in de buurt van mij, we hadden koffie kunnen gaan drinken!!!!!!

Sabine zei

@ 'anonymous': moestte gij niet werken dan??

ilse zei

Wie kan daar nu een hekel aan hebben??? Alleen op zaterdag vind ik het een regelrechte ramp, zowel in België als hier.
Maar ik heb tijd genoeg in de week en dan is het er superrustig. zalig toch

kastelke zei

Heerlijk toch, je huis helemaal inrichten! En alles precies naar jouw smaak!