vrijdag 29 december 2006

Dagen vullen

Deze week worden mijn dagen gevuld met naar meubelwinkels rijden, kiezen, plannen, meten, rekenen en opnieuw plannen omdat mijn budget het niet trekt...

Vandaag brengen we het gekochte al naar het nieuwe huis.
Ik hoop dat de schilder eindelijk is langsgeweest en ik daar dan definitief binnen kan. De eigenares wou ook eerst nog met haar zus gaan kuisen. Ik laat ze maar doen, want ik heb zo de indruk dat die last heeft van de kuisziekte. In het contract staat zelfs specifiek dat ik elke maand mijn dampkap in de keuken moet kuisen. Hoeveel keer ik de badkamer moet poetsen heeft ze er wel niet bijgezet ;-)


Vandaag bel ik nog een keer naar de kindjes, dan hoor ik ze toch ook weer even en dan hoef ik alleen morgen nog op te vullen.

Een vriendin zei me gisteren dat ze de manier waarop ik met het verblijf bij hun vader om ga, moedig vindt. Ik vrees dat ik helemaal niet zo moedig, sterk of flexibel ben, als jullie lijken te denken.
Hij heeft door voor zichzelf te kiezen, mij geen keuze gelaten. Ik moet de kinderen op de eerste plaats zetten, alles vanuit hun standpunt bekijken en niet vanuit het mijne. Ik probeer gewoon zo rationeel mogelijk met de situatie om te gaan, omdat alle emoties, woede en frustratie errond gewoon te uitputtend en onleefbaar zijn.

Puur zelfbehoud dus...

1 opmerking:

Anoniem zei

Ja, je hebt geen keuze. En eerlijk.... ik zou stikjaloers zijn als ik mijn kinderen niet bij me had, en me voortdurend afvragen wat ze aan het doen zijn. En je moet blij zijn voor hen als ze een fantastische tijd beleven, al snijdt het diep in je hart en brengt het je aan het twijfelen over jezelf. Maar, daar schiet je natuurlijk niks mee op en je maakt het alleen maar jezelf moeilijker. Beter is het laten voorbijgaan, ze laten vertellen, geïntersseerd zijn zonder meer en voor hen een goede moeder zijn en voor een warm nest zorgen (wat je al bewezen hebt dat je dit steeds doet). Het is makkelijk een heel fijne tijd aan te bieden als je maar drie of vier dagen hoeft te vullen. Als deze tijd in de vakantie valt, waarin niets moet en veel mag ...... Het is makkelijk de fijne vader te zijn als je niet hoeft te zeuren over opruimen of huistaken maken of lessen leren of bord leegeten. ... Dus wees niet te hard voor jezelf, je meisjes weten wie ze leuk vinden en van wie ze echt houden. En hoe ouder ze worden hoe meer ze zullen beseffen wie er steeds voor hen klaarstaat, voor hun verdrietjes en zorgjes, en wie "tijd maakt" als het zo uitkomt ..
Geertrui