woensdag 15 november 2006

Denkwerk

Elke heeft het een tijdje geleden al aangegeven in haar commentaar.
Als, indien, in het geval dat, ( ik bekijk het puur hypothetisch, maar je weet maar nooit...) de eigenaars zaterdag zeggen dat we het huis mogen huren, moet ik een uitleg hebben over waarom ik het huurcontract enkel op mijn naam wil.

Ik heb er over nagedacht, heb geprobeerd een plausibele uitleg te vinden, zodat ze niet argwanend zouden worden en ben uitgekomen bij... niets. De echtgenoot van de mevrouw-eigenaar die ik aan de lijn had heeft blijkbaar zelf een kaderfunctie, dus blaaskens wijsmaken zal niet echt lukken vrees ik.

Een mogelijkheid is om het gewoon op twee namen te zetten (NEEEEEEEEEEEEN!!!!!!!) en te hopen dat super-veel-beter-dan-mij-lief hem niet buiten zwiert. Want dan zou ik hem nog moeten binnen laten ook......

Iemand een beter idee?

Anyone????

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Telt het feit dat "HIJ" vastzit in Polen???? Je kan aangeven dat het eenvoudiger is om uw naam er op te zetten omdat hij ten eerste in Polen zit en zelf daar moelijk te bereiken is....

Anoniem zei

ik ben nu geen specialist in huurrechten/plichten, maar : het lijkt me niet zo'n kwaad idee dat Guy het contract mee ondertekent. Immers, hij bevestigt hiermee verschillende zaken : 1. hij is op de hoogte van je plannen en weet hoeveel het huis gaat kosten, hij kan achteraf daarover geen discussie meer voeren 2. in geval van een mindere uitbetaling of, in het slechtste geval, geen uitbetaling van alimentiegelden en bijgevolg mogelijke moeilijkheden in de betaling van de huur, wordt hij mee gedagvaard, dus is het in zijn allerbelang dat de huishuur op een correcte manier wordt betaald ... Wij liggen op dit moment in proces met huurders en beide ondertekenaars, alhoewel niet gehuwd, draaien op voor de gevolgen ! Ik weet niet of dit gevolgen heeft mocht hij plots op straat staan en bij jou onderdak zoeken, maar ik vermoed van niet. Misschien eens vragen aan de advocaat?

ilse zei

Sabine, ik denk niet dat hij zal willen tekenen. Als hij zich een keer bevraagt bij advocaat of zo, weet hij wel waarom niet.
Voor jou zou het niets dan voordelen opleveren. Zelfs als "zij" hem laat zitten, ben je nog niet verplicht om hem binnen te laten hoor.
Zou het ook zo proberen te spelen dat het alleen op jou naam moet omwille van zijn job in Polen. Die zou langer kunnen duren.. hij zit daar nog vast aan een huurovereenkomst...
Ga nog eens verder nadenken wat "we" hem kunnen wijsmaken.

Cindy zei

Ik antwoord gedeeltelijk off topic met dit maar kom.
Ziet er een superhuis uit, en als de première zaterdag succesvol is, staat de champagne al klaar.
Ik heb een deel van het 'denkproces' gemist... Is deze locatie okee?
geen andere suggesties dan wat er al gezegd is ivm de naam op het contract - als jij de vrouw des huizes wordt en hij ver in Polen zit, is het makkelijker om alles te regelen met de persoon ter plaatse, niet?

kastelke zei

Als verhuurder zou ik heel zeker twee namen willen, geeft meer mogelijkheden om de centjes te gaan halen in geval van niet-betaling.
Maar: als (bijna) ex-echtgenoot zou er geen haar op m'n hoofd zijn dat er aan denkt om dat contract op mijn naam te zetten.
Je kan natuurlijk altijd zeggen dat hij net nu vanuit zijn werk naar een project in (Australië - Amerika - Azië) vertrokken is. Ergens ver weg, zodat het heel veel geld kost om over te komen. En hij kan niet zomaar effe overkomen. (ocharme, de kinderen vinden dit helemaal niet leuk, maar ja, het hoort nu eenmaal bij de job). (ohoh, wij gaan nooit in den hemel komen, hahaha).

Misschien ne keer bij je advocaat informeren, misschien dat die nog wel een uitleg kan geven over waarom je dat huurcontract enkel op jouw naam wilt...

Anoniem zei

kun je niet aan je vader vragen of hij wil mee-tekenen? mij lijkt het werkelijk een slecht idee als je ex erbij op staat. zo kom je nooit van 'm af!
(en wat een gezeur dat er twee namen moeten zijn! zijn er in belgie geen alleenstaanden?)

Anoniem zei

Hm, ik zou hem ook niet laten mee ondertekenen. Dit is toch jouw nieuwe start. Ik zou ook zo een hij-is-een-maand-in-Azie verhaal ophangen en bla bla en als vrouw van een echtgenoot-met-deze-functie ben ik nu eenmaal gewoon dingen alleen op mij te nemen bla bla bla.
Ander scenario: open kaart spelen tegenover de huisbaas zaterdag met je echtgenoot erbij. "als vrienden uit elkaar gegaan blabla" en "garandeer dat mijn vrouw de huur kan betalen" blabla...
Hopelijk lukt het. Succes ermee!