maandag 30 oktober 2006

Gillen

Na veel proberen, heb ik deze voormiddag eindelijk iemand aan de lijn gekregen in verband met een huis dat te huur staat.

Ik vroeg beleefd wat meer info, omdat de advertentie wel héél beknopt was. Bleek dat het een oud huis was, 'nog van de bomma', dat ze vernieuwd hadden en nu verhuurden.
'De verwarming is nieuw, een hele nieuwe badkamer tot de tegeltjes en de leidingen toe, zélfs de kranen zijn nieuw mevrouw!' Euh... de oude kranen terug plaatsen zou wel echt belachelijk zijn als je zoveel moeite gedaan hebt om 'tegeltjes tot aan het plafond' te zetten. De keuken is ook nieuw; mét toestellen ingebouwd! Ah ja? Welke dan? Euh.. een gootsteen (werkt die dan op electriciteit of gas?) een oven, een kookplaat en zelfs ook een dampkap!! (Olé!)
Het huis heeft drie slaapkamers, één heeeeeele grote, daar kan een groooooot bed en een groooooote kast in en ge hebt nog plaats over! Eén gewone slaapkamer, maar daar kan ook een tweepersoonsbed in (en dan geen plaats meer over zeker?) en een kleine, maar die is wel gezellig. Ik word allergisch aan het woord 'gezellig'.

Eigenlijk moet ge een keer naar het huis komen kijken, mevrouw. Wanneer zou dit voor u en uw echtgenoot kunnen? (Echtgenoot??? Heb ik niks over gezegd!)
Die echtgenoot zal wel niet meekomen, want ik ben gescheiden.
Aaaah... Euhhhhmmmm.... Jaaaaa-aaaa......
Is dat dan een probleem???
Awel.... Euhhhhmmmm...... Mhhhhhhhhh.... Financieel is dat toch wel zwaar hoor zo'n huishuur....
Excuseer? (Die denkt zeker dat ze een villa in Antwerpen of Brabant verhuurt ipv een oud huis in Oost-Vlaanderen) Ik kan dit financieel echt wel aan hoor mevrouw.
Mmmmmhhhh. En hoeveel kinderen had u ook al weer? Want dat kamertje is toch écht wel heeeeeeel klein... en het huis is wel niet nieuw... en jaa.... euhhhmmmm....

Grrrrrrr...... ' VIJF KINDEREN VAN ZES VERSCHILLENDE MANNEN!!!!!!!!!!!! EN WIJ HETEN FLODDER!!!'

Dàt had ik willen zeggen. Trut.


8 opmerkingen:

Anoniem zei

je kan misschien overwegen om een "decoy" te gebruiken. Stuur een knappe, langbenige blonde + een "dark, handsome, stranger" (ge kent het type wel..)naar de makelaar. Natuurlijk werken ze beiden in de pharmaceutica (we weten allen hoeveel dat schuift), hebben nog geen kinderen maar willen er heel erg graag aan beginnen, rijden elk met een BMW... Die zorgen er dan voor dat ze dat huis krijgen en als alles in kannen en kruiken is kom jij naar voor: een slonzige, als een schoorsteen rokende gescheiden vrouw met 2 zeer slecht opgevoedde kinderen die hoegenaamd geen inkomen heeft. Neh..... het zal ze leren..........Enne, wij hebben ons deel al gedaan om van de huurmarkt af te zijn, en het is ook niet alles.

@nn zei

Weet je dat wij hetzelfde meemaakten in California? Door onze 5 kinderen en buitenlanders vielen we ook vaak letterlijk uit de boot. Gaf een raar gevoel, toch zaten we omgekeerd in dezelfde situatie als de verhuurders, ons huis moest ook verhuurd. Een oude hoeve van 160jr. waar ons ziel in zit, we wilden ook wat zekerheid, die vonden we in een opnieuw samengesteld koppel in dezelfde relocationsituatie als wij, nog geen zekerheid in de toekomst, zij kregen ons huis aan een lagere prijs dan vooropgesteld, tot hier toe gaat alles goed.
Mijn Belgische vriendin, gescheiden, heeft het ook moeilijk om wat te vinden, zoekt nu opnieuw omdat haar eerste keuze niet de juiste bleek te zijn, maar zoekt ook nog.
Als ik je toch wat raad mag geven: geef het niet op, de winter is nu niet de meest ideale tijd om wat te verhuren dus de prijzen zullen zeker nu niet direct stijgen, maar zoek het toch ook niet te groot, het is maar tijdelijk. Hoe groter, hoe meer onderhoud, hoe meer zorgen en tijd dat je daar gaat insteken, terwijl je die nodig hebt om een nieuw leven op te bouwen. Je kindjes zijn nog klein, die gaan samen slapen leuk en gezellig vinden zeker ze nu elkaar zo hard nodig hebben, en een appartement of huis met maar 2 slaapkamers zal een stuk minder kosten en in de plaats krijg je meer luxe en comfort, binnen een paar jaartjes gaat je leven er weer helemaal anders gaan uitzien en zal je automatisch naar wat anders snakken.

Cindy zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei

Yvonnes idee vind ik schitterend! Let's do that!
En als er nog zo eens reacties komen, stuur dan eens een post door naar Humo en/of test-aankoop. Snertverhuurders, phuh.

Anoniem zei

Tja de humor ervan inzien is leuk maar toch. Ik zou geloof ik ook moeite hebben om mijn "eisen" bij te stellen. Waarom zou je naar kleiner en minder moeten kijken? Je moet al zo'n stap terug doen en je leven aanpassen.
Aan de andere kant als de huizenmarkt zo moeilijk is, blijkt dat misschien toch de (voorlopig) beste oplossing. Want eerst jullie drietjes als gezin samen weer vaste aarde onder de voeten hebben is op dit moment toch wel heel belangrijk. De rest komt later wel. Zeker weten.

Anoniem zei

Mja, wij vonden dat we in de US enorm doorgelicht werden voor dat we iets mochten huren. Kwamen we in België toe en ook hier lichten ze je al door: ze willen zelfs weten wat je per maand verdient!
Niet opgeven Sabine!

Anoniem zei

mijnen vent eens "lenen" ????
Geertrui

Anoniem zei

grijns. goed zo. volgende keer gewoon echt zeggen? of is dat te hollands..?